Frukostbordet

Vid matbordet äter de frukosten lite för sent. Mossgröna väggar, mörkgrön bomullsduk. Tjockt, men inte för den sakens skull tungt, tyg.

Flickan hade kunnat beskriva mammans svullna kinder som närmade sig 40 med brustna blodkärl och utan lyster. Hennes korta hennafärgade frisyr som lämnat flickan med orangea handflator i en vecka. De bruna ögonen som ibland är så stirriga.

Mamman stirrar förstenat in i mjölkpaketets rymd. På ytan är hon en skräckslagen staty. I en djupare dimension surrar hennes atomer precis så lagbundet och kaoslikt som man hade kunnat förvänta sig. I hennes hand en matsked som varken är på väg ned till tallriken eller in i munnen.

Med ögonen fortfarande fixerade vid en punkt långt inne i mjölkpaketet börjar mammans käkar att mala. Långsamt, omedvetet maler tänderna ned en munfull cornflakes som inte ger ifrån sig några krasande ljud.

Tickar vägguret fortfarande? Eller har det stannat?

Plöstligen återvänder mamman till sin kropp. Ögonen besjälas, nacken rätas upp. Hon har samlat ihop det stora missnöjet och kommit tillbaka.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s